گفتار توانگستر

این موسسه فعاليت خود را از سال 1380 آغاز نموده است . در این مرکز از جدیدترین فناوری ها و تکنیک های آموزشی و درمانی برای ارتقاء عملکرد افراد مبتلا به اختلالات گفتاری ، لکنت ، اختلالات حرکتی و ارتقا عملکرد ذهنی ( نوروتراپی ) در اختلالات یادگیری ، بیش فعالی و ارتقا عملکرد شناختی – پردازشی در افراد عادی  استفاده   می شود. اجرای پروتکل های نوین تشخیصی و توانبخشی  از فعالیت های مهم این مرکز تخصصی محسوب می شود.

داستان لکنت

لکنت زبان عمدتاً و بطور کلی جز در موارد استثنایی در دوران خردسالی آغاز شده و یک پدیده خاص دوران کودکی است. معمولاً از سنین ۲ تا ۴ سالگی شروع می‌شود. لکنت زبان از مهم‌ترین و متداولترین اختلالات تکلمی است. در سنین ۶ تا ۷ سالگی نیز که مصادف با زمان آغاز مدرسه‌است به لحاظ ویژگیهای عاطفی و سازگاری اجتماعی خاص این دوره موقعیت مناسبی است برای بروز لکنت زبان در میان کودکانی که بیشتر مستعد چنین اختلالی هستند. گاهی از موارد در دوران بلوغ نیز افرادی که قبلاً به نحوی لکنت زبان داشته‌اند دچار لکنت زبان می‌شوند.

لکنت شکن

طی‌ سالهای  اخیر تحقیقاتی‌ که با عکس برداری از مغز انجام شده ا‌ند حاکی از آنند که گفتار افراد بالغی که مبتلا به لکنت هستند با فعالیت غیر معمول مغز مرتبط است. با وجودی که یافته های این تحقیقات بسیار متنوع است تحلیل چند جانبه ای که اخیرا انجام شده نشان دهنده افزایش فعال سازی نیمکره راست و کاهش فعالیت گیجگاه بوده و در بخش مخچه نیز برخی‌ نواحی به صورت غیر معمول فعال شده ا‌ند. در ساختار مغز نیز مواردی خلاف قاعده در افراد بزرگسال مبتلا به لکنت گزارش شده است .چندین سال پیش فاکس و همکارانش دریافتند که وجود نظریه ای درباره لکنت که بتواند  نظام های عصبی و فعالیت هایی‌ را که مشاهده شده ا‌ند را در هم ادغام کند ضروری است. این گروه امروزه این نظریه را، بر اساس تحلیل چند جانبه ای که ذکر آن رفت، ارائه داده ا‌ند.دستگاه لکنت شکن با تاثیر بر سیستم شنوایی و بخش پردازشگر شنیداری در مغز با ایجاد تغییراتی ظریف بر روی صدای فرد منجر به کاهش انقباضات در عضلات ناحیه حنجره و تار های صوتی شده در نتیجه فشار کمتری به عضلات حنجره وارد می آید . و این مسئله باعث کاهش تنش در اندام های گویایی شده و همچنین اضطراب فرد را در موقعیت های استرس زا کاهش می دهد . با استمرار در استفاده از دستگاه لکنت شکن بصورت روزانه و پیوسته به تدریج فرد الگوی مناسب و اتوماتیک گفتاری را فرا گرفته و بهبودی پدیدار می شود . باید دانست که لکنت یک مشکل ارتباطی رفتاری نیز می باشد ، بنابراین بهبودی آن نیازمند تغییر در الگوهای ارتباطی و حالات و رفتار های فرد و در نتیجه در روش زندگی است .

بررسی های انجام شده بوسیله اسکن مغزی مشخص کرده که کاهش مشخصی در حین لکنت در فعالیت منطقه پردازشگر مرکزی سیستم نوایی در مغز ایجاد می شود و با استفاده از الکتروانسفالوگرافی (EEG) و اسکن مغزی مشخص شد که استفاده از این دستگاه باعث تصحیح فوری فعالیت غیر طبیعی مغز در هنگام لکنت زبان می گردد .پردازشگر شنیداری یکی از سریعترین عملکردهای مغز است و قادر است وقایع اتفاق افتاده در چند هزارم ثانیه را تشخیص دهد و این عملکرد بصورت غیر آگاهانه است . مناطق کنترل آگاهانه مغز که شامل منطقه پردازشگر گفتار و زبان می باشد خیلی آهسته تر عمل می کند و تاخیرهای بیش از یکصد هزارم ثانیه بر روی آن تاثیر گذار است .تاخیری در حدود پنجاه هزارم ثانیه می تواند بوسیله مرکز پردازشگر شنیداری و مناطق تلفیق کننده تشخیص داده شود ، اما این میزان توسط منطقه پردازشگر زبان و گفتار قابل شناسایی نیست در نتیجه باعث می شود که جریان خون در این مناطق افزایش یافته و منجر به تصحیح جریان خون غیر طبیعی که در حین لکنت در این نواحی پدید می آید بشود و نهایتا این فرایند بر روی روانی گفتار و نظم حرکات عضلات درگیر در گفتار اثر گذار است.تاخیر کوتاه ایجاد شده نمی تواند توسط مناطق زبانی و مناطق آگاهانه شناسایی شود و در نتیجه باعث از هم گسیختگی گفتار نمی شود و  اساسا افزایش اطلاعات حسی می تواند منجر به پیشرفت کنترل حرکتی گفتار شود

اصطلاحات رایج در مورد دستگاههای لکنت شکن :

انواع اصطلاحات رایج در مورد لکنت و دستگاههای لکنت شکن در سراسر دنیا  :
(AAF)
اصطلاحی است برای شرایطی که سیگنالهای گفتاری به صورت الکترونیکی تغییر پیدا می کنند و در نتیجه گویندگان صدای خودشان را به صورت متفاوتی از حالت طبیعی می شنوند.
شکلهای معمولی که برای تغییر سیگنالهای گفتاری به کار می روند عبارتند از :
1) ماسک شنیداری : MAF
2) تاخیر دربیوفیدبک شنیداری : DAF
3) بیو فیدبک شنیداری به صورت تغییر فرکانس : FAF
در MAF فرد صدای خود را نمی شنود .
در DAF فرد صدای خود را با تاخیر ( معمولا 100تا 1000 میلی ثانیه ) می شنود
و در FAF فرد صدای خود را با فرکانسی بالاتر یا پایین تر از صدای خود (در حدود 1 تا 4/1 اکتاو) زیرتر یا بم ترمی شنود.
روش MAF به علت عدم استقبال ، کمتر مورد استفاده قرار می گیرد ولیDAF ، FAF و یا ترکیبی از این دوبیشترمورداستفاده واقع می شود. اکثر این ابزارها شامل یک پردازشگر سیگنال ، هدفون و میکروفون داخلی و خارجی می باشند و تکنولوژی بلوتوث هم نیاز به وجود سیم بین پردازشگر و هدفون را برطرف کرده است.
این دستگاها به صورت قابل حمل ، پشت گوشی و داخل گوشی وجود دارند.

درمان قطعی لکنت

درمان قطعی لکنت زبان

سیاوش عطایی، متخصص گفتاردرمانی در گفتگوی اختصاصی با روزنامه جام جم البرز تاکید کرد ، وفق قانون درمان لکنت زبان در حیطه رشته گفتاردرمانی و متخصصان این رشته است واغلب طول دوره درمان ودوره تثبیت روانی گفتار حدود دو سال می باشد واین ساده انگاری است که با مراجعه هفتگی دو الی سه مرتبه و هر بار نیم ساعت، درمانگر به تنهایی بتواند از پس درمان این اختلال مزمن ، بدون همکاری خانواده برآید .لکنت زبان دارای ویژگی های منحصر به فردی است و معمولا به صورت دوره ای بوده و دوره های بهبود خودبه خود دارد، که با گذشت زمان به سمت تشدید علایم پیش می رود .فرد دچار لکنت زبان در تنهایی و خواندن شعر و آهنگ بسیار روان و سلیس صحبت می کند و بروز لکنت وی بیشتر در برخورد با اشخاص و موقعیت های مختلف می باشد .
معمولاً بهترین سن درمان پیش از دبستان می باشد و توصیه شخصی من در ابتدا از بین بردن عوامل فشار محیطی در خانواده می باشد، زیرا به نظر بنده درمان لکنت نیاز به آگاهی، استمرار و تغییردرخانواده دارد .
گاه دیده شده که با تبلیغاتی از قبیل درمان قطعی لکنت زبان در مدتی کوتاه روبرو می شویم ، که این تبلیغات فریبنده پایه و اساس علمی ندارد زیرا هر روش درمانی از هنگام ارائه تا تأیید در مجامع معتبر،باید مسیر علمی خاصی را جهت ارزیابی علمی و مبتنی بر شواهد طی ‌کند و همه مدعیان درمانهای قطعی از این قاعده مستثنی بوده و خانواده ها باید در این زمینه هشیار باشند.
درمانگری که به درمان لکنت زبان می پردازد حداقل باید پنج تا ده هزار ساعت سابقه کار درمان موثر و کارآمد با افراد دچار لکنت زبان را داشته باشد تا دردرمان با پدیده برگشت لکنت در سنین بالاتر مواجه نشویم. همانطور که قبلا گفته شد درمان پایدار لکنت زبان نیاز به گذشت، حدود دو سال دوره درمان و تثبیت وکنترل دارد که در این بین هستند افراد سود جو غیرمرتبط که با استفاده از روش های گفتاردرمانی اقدام به درمان نمایشی نموده و هزینه های کلانی را به خانواده تحمیل می کنند و سبب ناامیدی خانواده ها از درمان کامل لکنت زبان می گردند .
تا کنون با چه مشکلاتی مواجه شده اید؟
در طول بیست سال سابقه درمان لکنت زبان بارها دیده ام که افراد مبتلا قبل ازمراجعه به گفتاردرمانی از روش هایی مانند طب سوزنی، هیپنوتیزم، شکستن کوزه، خوردن تخم کبوتر و دارو درمانی و… استفاده کرده و در نهایت با مزمن شدن و تشدید علایم لکنت مجبور به مراجعه به آسیب شناسان گفتاروزبان مجرب گردیده اند ، در این بین برخی باورهای اشتباه نیز در بین عوام رایج گشته است مانند اینکه فرزندم ترسید و دچارلکنت شد، ترس و اضطراب می تواند سبب بروزلکنت زبان گردد نه سبب ایجاد آن و در کل اضطراب علت ایجاد اختلال لکنت نیست بلکه در نتیجه آن ایجاد می‌شود و بر شدت آن می‌افزاید و احتمال لحظات وقوع لکنت را افزایش می‌دهد و یا اینکه والدین به ارثی بودن لکنت زبان اشاره می کنند که در اقوام ما وجود دارد، بالتبع اگر کودک شما هم درمان نشود می تواند در آینده همین مورد را عنوان کند .در پایان علت ایجاد لکنت زبان چند فاکتوری بوده و علت واحدی برای آن نمی توان در نظر گرفت به همین دلیل لکنت هر فرد نیز می تواند منحصر به فرد بوده و درمان انحصاری نیز طلب کند .

انواع لکنت شکن

لکنت شکن دیجیتال

Fluency Enhancer Specifications 

Weight: 140 gr.

Height: 10.7 cm


Width: 7.2 cm


Depth: 3.3 cm


Delay Range: 30 to 200 milliseconds with white noise


Frequency Shift Range: +0.4 to -1.2 Octaves

ویژه افراد با لکنت خفیف با طول دوره  و پروگرام شش تا نه ماهه دستگاه 

Fluency Enhancer Specifications

دستگاه لکنت شکن دیجیتال


Height: 10.7 cm

Width: 7.2 cm


Depth: 3.3 cm


Delay Range: 0  to 300 milliseconds with mini echo


Frequency Shift Range: +0.4 to -1.2 Octaves

     ویژه افراد با لکنت متوسط تا شدید با طول دوره و پروگرام نه تا دوازده ماهه دستگاه  

بهترین امکانات

سال 1380

بهترین رزومه

سال 1380

بهترین متخصصین

سال 1380